Får jag störa midsommarfriden med två riktigt dåliga nyheter?

Den första dåliga nyheten är att Brexit-förhandlingarna håller på att bryta samman. Den andra dåliga nyheten är att Trump och hans gäng blåser under regeringskrisen i Tyskland för att bli av med Angela Merkel. Huffington Post citerar Carl Bildt: “Is Putin interfering trying [to] destabilize the politics of the EU? Yes. But Trump is at the moment far worse. This is unheard of.” Bilden ovan från G 7-mötet i Kanada f…ör ett par veckor sedan.
Brexit: Nästa vecka håller EU toppmöte och då är Brexit en huvudfrågorna. Den brittiska regeringen är upptagen av en inre strid mellan realister och fanatiker och har inte lyckats ena sig om hur man vill se de framtida relationerna mellan UK och EU efter utträdet. Tullunion eller inte? Inre marknad eller inte? En planerad Vitbok har skjutits på framtiden. Theresa May hankar sig fram vecka för vecka utan att kunna fatta beslut. Inom EU förbereder man sig nu för att hantera ett sammanbrott och planera för att UK i mars 2019 lämnar utan avtal. Sämsta möjliga för UK och för Europa. Här är länken till en informativ artikel i The Guardian.
https://www.theguardian.com/…/eu-is-getting-ready-for-no-de…
Tyskland: I den tyska koalitionsregeringen finns tre partier, Angela Merkels kristdemokrater, deras systerparti, CSU i Bayern under ledning av Horst Seehofer samt SPD, socialdemokraterna. CDU och CSU har drabbat samman om flyktingpolitiken. CSU vill genomföra en total omläggning av politiken och hotar att spräcka regeringen. Man har kommit överens om en tillfällig vapenvila fram till och med nästa veckas EU-toppmöte. Där ska frågan om gemensam flyktingpolitik avhandlas. Om man inte blir överens om en sådan, chanserna är små, är den tyska regeringen tillbaka på ruta ett. Det som är den riktigt dåliga nyheten är att Donald Trump och hans gäng driver subversiv verksamhet för att stödja CSU, åstadkomma en regeringskris och fälla Angela Merkel. Putin och Trump mot Merkel för att bli av med den som står för stabilitet och kontinuitet i Europa – en mardröm, om de skulle lyckas. Här är länken till Huffington Post:
https://www.huffingtonpost.com/…/angela-merkel-donald-trump…

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *