Om du vill behålla minnet, ska du lära dig ett nytt språk, sa professorn! – 27 augusti 2023

Han borde veta, eftersom han forskat på området. Han lärde mig att språkcentrum finns på den plats i hjärnan, där minnesförlusterna först uppstår. Att lära ett nytt språk, håller hjärnan i gång och motverkar minnesförluster.
Jag bestämde mig för att lära ett nytt språk; det skulle vara ett vackert språk i ett land rikt på kultur och med god mat och goda viner. Ja, du har redan gissat mitt val av språk: italienska. Jag har varit på gång flera gånger, men det har alltid kommit något annat emellan. Men nu ska det bli av. Denna vecka har Carina och jag varit inbjudna till goda vänner i Toscana, vilka behöver hjälp med trädgården, när de är på annan ort. Så efter förmiddagens trädgårdarbete, italiensk lunch och spansk siesta, har jag läst, räknat och skrivit italienska ord och meningar. Ett litet smakprov på detta vackra språk. Har det hjälpt mig att minnas bättre? Det räcker nog inte med en veckas lågintensiv språkträning, men det gav mersmak. Nu gäller det att hålla i och hålla ut!
Jag fick ny och bekräftande information om detta när jag sökte forskarrapporter om demens. Jag hittade en artikel från Glasgow Memory Clinic ”Kan språkinlärning hjälpa till att förebygga demens?”
Du hittar artikel på facebook gruppen Vi som vill minnas bättre https://www.facebook.com/groups/228445933379968/
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *