Stockholms klimatomställning – på Nobel-middag i Beijing!

Ja, så här såg det ut på svenska ambassadens Nobel-middag när Olle Burell och jag presenterade Stockholm Green Innovation District, ett nytt samarbete mellan Stockholm stad och Nacka kommun för globalt ledarskap för hållbar stadsutveckling. På bilden i kommentarsfältet nedan ser du Olle Burell och mig i en studio i Hammarby Sjöstad. Därifrån gjorde vi vår presentation på engelska med bilder översatta till kinesiska. Uppklädda i mörk kostym, vit skjorta och slips för att smälta in i den högtidliga Nobel-festen på ambassaden i Beijing!
Ett 50-tal gäster – på hög nivå inom forskning, företag och regering – deltog. Vi fick tillfälle att på 30 minuter informera om Stockholm Green Innovation District och ha en dialog med Dr Fang Li, en av Kina ledande miljöekonomer. Stort intresse – många kineser kommer till FN-konferensen Stockholm+50 i juni och då vill de göra ”site visit” hos oss.
Vad är Stockholm Green Innovation District? Jo fem stadsdelar söder om Söder: Årsta, Nya Slakthusområdet, Skanskas Sthlm New, Hammarby Sjöstad och Nobelberget/Sickla i Nacka. Här finns företag som bidrar med innovation till klimatomställningen: Skanska,. Atrium Ljungberg, Stockholm Vatten och Avfall, Stockholm Exergi, Envac, Green City Ferries, Skistar, Stockholm Water Innovation Center med flera. Vi har dessutom tre starka partners inom forskning och innovation: KTH, IVL och RISE. Samt tre partners som kan bidra till att budskapet om Stockholms innovationer för klimatomställning når ut i världen: Invest Stockholm, Smart City Sweden och Stockholmsregionens EU-kontor i Bryssel.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.