Min europeiska resa

Min europeiska resaDenna bok handlar inte om London, Berlin, Rom, Bryssel och andra platser jag besökt, utan om en samtidshistorisk resa i ett delat och så småningom återförenat kontinentalt Europa, en bildningsresa. Den handlar också om hur Sverige och Norden söker sin plats i det nya Europa – och hur jag först som journalist rapporterar om Sveriges väg till EU och sedan som politiker medverkade i den svenska ansökan om medlemskap. Jag skildrar också mina år i EU-kommissionen och arbetet med att förverkliga Jacques Delors agenda för sysselsättning och en starkare social dimension. Denna bok är en fristående fortsättning på min första Memo-bok ”Bryta ny mark” som kom ut 2014. Boken kan köpas i bokhandeln eller direkt från förlaget gotlandsboken.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *